Meniu Închide

2020.07.09 – ATM a devenit instituţie membră ESDC

Începând din luna iunie 2020, Academia Tehnică Militară “Ferdinand I” este instituţie membră a Colegiului European de Securitate şi Apărare (European Security and Defence College – ESDC).

Colegiul European de Securitate şi Apărare (ESDC) este organizat ca o rețea care reunește peste 160 de institute, colegii, academii și instituții din cadrul Uniunii Europene, care se ocupă de aspecte privind politica de securitate și de apărare şi îşi desfășoară activitatea sub responsabilitatea generală a Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate.

ESDC oferă cursuri de formare în domeniul politicii de securitate și apărare a Uniunii Europene, pentru a dezvolta și promova o înțelegere comună a politicii de securitate şi apărare în rândul personalului civil și militar și pentru a identifica și difuza cele mai bune practici în domeniu.

Obţinerea calităţii de instituţie membră a ESDC reprezintă un succes deosebit de important al relaţiilor internaţionale şi inter-universitare ale Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I” şi a fost posibilă cu implicarea susţinută a întregii comunităţi academice. În procesul de analiză a candidaturii, Comitetul Director şi Consiliul Academic Executiv al ESDC au apreciat gradul de implicare activă a reprezentanţilor ATM în grupurile de lucru din cadrul Consiliului Academic Executiv (Iniţiativa Erasmus Militar şi Şcoala Doctorală pentru politici comune de apărare), precum şi recunoaşterea la nivel internaţional a calităţii învăţământului şi cercetării ştiinţifice tehnice militare desfăşurate în cadrul instituţiei.