Cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la înfiinţare, Academia Tehnică Militară “Ferdinand I” va organiza sâmbătă, 11 mai 2019, evenimentul “Ziua Porţilor Deschise”. Cu acest prilej, în cadrul Departamentului de Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, în sala L0-04E1, între orele 10.00-14.00, se va desfaşura un workshop educaţional cu tema “Python – Smart IT&C Applications”, dedicat atât absolvenţilor, masteranzilor şi studenţilor ATM-işti, cât şi liceenilor aspiranţi la statutul de student al Academiei Tehnice Militare “Ferdinand I”.

            Workshop-ul va avea două părţi. În prima parte, cadrele didactice organizatoare, conf. univ. dr. ing. Popescu Florin-Gabriel şi conf. univ. dr. ing. Enache Florin-Roman, vor susţine o prelegere deschisă, legată de conceptele fundamentale ale programării în limbajul Python. În a doua parte, masteranzi şi studenţi ATM-işti îşi vor prezenta aplicaţiile SMART, implementate în Python, din domeniul IT&C.

            În acest context, liceenii care asistă la workshop au posibilitatea nu doar de a participa la un moment interesant, cu activităţi creative din domeniul tehnic şi tehnologic, ci şi de a experimenta direct viaţa de student ATM-ist, prin participarea interactivă la activităţi didactice, specifice universităţii noastre.

 

Vă aşteptăm cu drag!

Summa Summarum

 

Evenimentul a oferit celor 30 de participanți oportunitatea de a acumula cunoștințe teoretice și practice esențiale privind implementarea software, în limbajul Python, a unor aplicații Smart IT&C. În cadrul workshop-ului a fost susținută o prelegere și au fost prezentate 10 proiecte practice, realizate în Python:

 

Popescu Florin & Enache Florin

Fundamental Concepts of Python Programming – Smart IT&C Applications

 

Popescu Bogdan

Navigation System based on Artificial Intelligence

 

Rădoi Eugen

IoT Applications for Smart City using Raspberry Pi

 

Florea Adelina

Smart Home System using Brain – Computer Interface

 

Onuțu Cosmin

Multimodal Biometric Security System

 

Gâscă Verginica

3D Laser Scanner

 

Mitrică Sebastian

Indoor Fire Localization System

 

Niculescu Ioana & Brescan Radu

RFID Access Control System

 

Albu Alin

Web Crawler

 

Nastasiu Dragoș & Scripcaru Răzvan

Multimedia Apllications