Doctor Anna Fisher, una din primele femei astronaut din lume, s-a întâlnit vineri, 5 iulie, cu studenții Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”, în cadrul vizitei pe care astronautul american o efectuează în România cu ocazia sărbătoririi a 50 de ani de la prima aselenizare – misiunea Apollo 11.

În Aula Magna a Academiei, dr. Fisher le-a împărtăşit studenţilor din experienţa celor 41 de ani de când face parte din echipajul Agenției Spațiale Americane (NASA) și le-a prezentat acestora câteva aspecte ale vieţii astronauţilor, de la selecţia riguroasă de care aceştia au parte, programele de pregătire, călătoriile în spaţiu, şi până la misiunea pe o navă spaţială.

De-a lungul carierei în cadrul NASA, dr. Anna Fisher a fost implicată în Programul Navetelor Spațiale, Stația Spațială Internațională și capsula Orion, realizată pentru viitorul Sistem de lansare în spațiu al NASA.

După ce şi-a încheiat prezentarea, dr. Fisher a răspuns întrebărilor adresate de studenţi. La plecare, distinsul oaspete a notat un mesaj în Cartea de Onoare a instituţiei.