PARTICIPARE LA CONFERINȚA COORDONATORILOR ERASMUS: ERACON 2016

În perioada 10-14.05.2016 o delegație formată din col.conf.univ.dr.ing. Tudor-Viorel ȚIGĂNESCU (Prorector pentru Relații Interuniversitare) și lt.cdor. conf. univ. dr. ing. Cristian-Emil MOLDOVEANU (Coordonator Instituțional Erasmus+) a participat la Conferința Coordonatorilor Erasmus: ERASMUS CONGRESS AND EXHIBITION, ERACON2016, organizată de Asociația Europeană a Coordonatorilor Erasmus, EAEC, la Salonic, Grecia.Cu această ocazie, reprezentanții ATM au asistat la o serie de prezentări cu conținut relevant pentru implementarea și dezvoltarea programului Erasmus+ în universitățile cu profil tehnic, precum și pentru internaționalizarea învățământului superior, susținute de specialiști în internaționalizare de la universități cu experiență în implementarea programului Erasmus+, precum și de la Agenția Erasmus EACEA din cadrul Comisiei Europene. Toate aceste informații vor constitui elemente de referință care vor fi aplicate în ATM pentru îmbunătățirea calității mobilităților studențești și de personal universitar desfășurate în cadrul programului Erasmus+.

De asemenea, Coordonatorul Instituțional Erasmus+ a susținut în plenul conferinței o prezentare cu titlul The impact of Erasmus+ program on the Military Technical Higher Education, prezentare care a fost foarte bine apreciată, rezultând o serie de discuții cu privire la importanța mobilităților internaționale pentru studenții militari. În același timp ATM a avut un poster care a fost prezentat pe durata conferinței și un stand de prezentare a ofertei Erasmus+. Stand-ul ATM s-a bucurat de o foarte bună vizibilitate, fiind unul din cele mai apreciate din cadrul expoziției.

În urma prezentării efectuate, discuțiilor purtate de cei doi reprezentanți ai ATM cu ocazia standului de prezentare, o serie de universități cu profil tehnic și militar s-au arătat dispuse să colaboreze cu ATM pe proiecte de mobilități internaționale, dar și în cadrul unor proiecte de cercetare cu finanțare europeană.

Participarea celor două cadre didactice la activitate a condus la creşterea vizibilităţii internaţionale a Academiei Tehnice Militare (ATM) și la crearea de noi oportunităţi de stagii pentru studenţii şi cadrele didactice din ATM.