În perioada 24-27.10.2018 o delegație din Academia Tehnică Militară “Ferdinand I” formată din prorectorul pentru relații interuniversitare, domnul cpt.cdor.conf.univ.dr.ing. Cristian-Emil MOLDOVEANU și din coordonatorul instituțional Erasmus +, domnul mr.lect.univ.dr.ing. Alin-Constantin SAVA, a efectuat o vizită la Academia Militară Tereziană din Wienner Neustadt, Austria pentru a participa la Conferința Comandanților Academiilor Militare Europene – European Military Academies Commandants’ Seminar (EMACS) 2018.

Pe durata vizitei au fost efectuate prezentări cu privire la specificul formării la nivelul Uniunii Europene a ofițerilor diferitelor categorii de arme, inclusiv în domeniul tehnic. Au fost prezentate ultimele noutăți, provocări și perspective de dezvoltare a European Initiative for the Exchange of Young Officers Inspired by Erasmus – Erasmus Militar.

La activitate au participat 71 de reprezentanți din 40 instituții militare din 19 țări din Uniunea Europeană, din care 34 academii militare, 16 comandanți/rectori și 15 generali. Din România au fost 3 delegații din Academia Tehnică Militară “Ferdinand I” din București, Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu și Academia Forțelor Aeriene “Henri Coandă” din Brașov.